Cursussen

Cursus Drentse taal en cultuur in Valthe

Het Huus van de Taol organiseert op de woensdagavond in januari, februari en maart 2019 in Ons Dorpshuis in Valthe een Drenthecursus, een cursus van acht lesavonden over de Drentse taal, cultuur en geschiedenis. De cursus kost 65 euro (inclusief cursusboek)
Deze cursus is interessant voor zowel ‘echte’ Drenten als nieuwkomers in de provincie. De cursus wordt gegeven door een gekwalificeerde docent van het Huus van de Taol. Onderwerpen die aan de orde komen zijn vanzelfsprekend de Drentse taal in al haar facetten zoals woordenschat, uitspraak en grammatica, maar er hoeven geen saaie rijtjes woorden of vervoegingen geleerd te worden. Er wordt ook aandacht besteed aan de geschiedenis van de Drentse taal, de overeenkomsten en verschillen tussen het Drents en het Nederlands, aan gebruiken en gewoontes en aan de Drentse literatuur en muziek. Kortom; een leerzame, maar tevens gezellige cursus.

Er is nog plaats voor enkele deelnemers. Aanmelden voor de cursus kan via telefoonnummer 0593-371010 of via e-mail: info@huusvandetaol.nl. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met het Huus van de Taol.