Buurtbemiddeling

Alle inwoners van de Gemeente Borger-Odoorn kunnen gebruik maken van Buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling bestaat al 21 jaar in Nederland. Inmiddels zijn er 254 gemeenten met buurtbemiddeling en dat is 68% van het totaal aantal gemeenten in Nederland.
Buurtbemiddeling Borger-Odoorn beschikt over een team vrijwillige buurtbemiddelaars, die vaak naast hun drukke baan zich vrijwillig willen inzetten voor de inwoners van uw dorp.
Iedereen kan wel eens te maken krijgen met ergernissen of ruzie met de buren. Vaak beginnen de irritaties met een kleinigheid. Er kunnen irritaties zijn over bijvoorbeeld harde muziek, stank, kinderen, hondengeblaf of een verkeerd geparkeerde auto. Door er niet met elkaar over te praten kan er ruzie ontstaan. Soms lopen conflicten uit de hand en moet zelfs de politie of woningbouwvereniging ingrijpen. Laat het niet zo ver komen en schakel Buurtbemiddeling in.
Buurtbemiddeling helpt mensen burenruzies op te lossen. Goed getrainde vrijwilligers luisteren naar beide partijen. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal. De bemiddelaars bedenken geen oplossingen, maar helpen ruziƫnde buren om het contact te herstellen en helpen ze zelf oplossingen te bedenken voor hun conflict. Zelf oplossingen bedenken is beter dan dat een andere partij dat doet. Zo is de kans groter op een blijvend goede oplossing. De bemiddelaars hebben geheimhoudingsplicht. Wilt u gebruik maken van de gratis diensten van buurtbemiddeling Borger-Odoorn dan kunt u bellen met de coƶrdinator Willy Afman, telefoonnummer 06-12813261 of mailen naar buurtbemiddeling@welzijngroepandes.nl.

Buurtbemiddeling Borger-Odoorn wordt inmiddels steeds bekender. Steeds meer mensen melden zich rechtstreeks aan. Dat betekent dat het team van vrijwilligers versterking nodig heeft. Dus ben jij degene die altijd bemiddelt wanneer er onrust is in je gezin, familie of vriendengroep? Vind je het leuk om te luisteren naar verhalen van anderen? Kun je dat doen zonder te vooroordelen en blijf je neutraal? Woon je in de gemeente Borger-Odoorn? Dan zijn wij op zoek naar jou! Een achtergrond als mediator is niet nodig. Je krijgt een uitgebreide training en begeleiding, bijscholing en intervisie. Lijkt het je leuk om je in te zetten voor Buurtbemiddeling Borger-Odoorn? Meld je dan direct aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Gezien de team samenstelling zijn we op dit moment met name op zoek naar vrouwelijke bemiddelaars. Je kunt bellen naar 06-12813261 of mailen naar buurtbemiddeling@welzijngroepandes.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *