Expostie schildergroep Exloo

Expositie schilderijen van leden van de Schildersgroep Exloo.

Van 11 januari t/m 31 augustus 2021 exposeren leden van de Schildersgroep Exloo schilderijen in Ons Dorpshuis, Hoofdstraat 54, Valthe.   

Vrije toegang tijdens openingsuren van het dorpshuis (Tel.nr. 0591-512550).

De expositie probeert een beeld te geven van de verschillende stijlen van de leden van de schilders­groep, zowel van degene die nog niet zo lang schildert als van de meer gevorderde.

Schildersgroep Exloo is een vereniging van vrijetijdsschilders en -tekenaars, die regelmatig samen aan het werk zijn.  De vereniging heeft als doel het bevorderen en verbeteren van de teken- en schilderkunst van de leden.

De schildersgroep bestaat op dit moment uit 36 leden die in de maanden september t/m april om de veertien dagen een dagdeel bijeenkomen en onder professionele begeleiding van de heer Willem Bleeker uit Dersum (D) – in drie groepen – aan het werk zijn.

Exloo kent al meer dan 25 jaar een schildersgroep, die eerst onderdeel was van het museum Bebinghehoes. Vanaf het najaar van 2009 wordt als zelfstandige groep getekend en geschilderd in het verenigingsgebouw De Smidswal en nu al enkele jaren in het Dorpshuis Exloo.

Tijdens die bijeenkomsten zijn de leden niet alleen naar eigen idee aan het werk. Ook wordt aandacht besteed aan bepaalde onderwerpen zoals compositie, perspectief, paletopbouw, het mengen van kleuren, kleurcontrast en het uit- en afwerken van tekening en/of schilderij.

De leden van de schildersgroep werken met alle voorkomende materialen: van potlood, pastelkrijt tot aan olieverf. Alle klassieke thema’s uit de schilderkunst worden beoefend (stilleven, model, portret, landschap) en in verschillende stijlen van figuratief naar abstract.

Informatie over de Schildersgroep Exloo is te vinden op de website:

schildersgroepexloo.jouwweb.nl

Meer informatie over de schildersgroep is te verkrijgen bij:

Marianne Hector (secretaris) of Wietse Berkepies (voorzitter)

( 0657550875                          ( 0591 549521

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *