Valthe Cultureel

Valthe Cultureel

Reserveer maar alvast in uw agenda. Valthe Cultureel organiseert dit voorjaar een drietal activiteiten.

Zondag 24 maart bezoekt Poppentheater Madelief het Dorpshuis in Valthe. De zussen Martine en Marike van Wensveen spelen een muzikale, interactieve voorstelling met een knipoog naar het prentenboek van het jaar “een huis voor Harry”. Madelief en Anemoon maken zich zorgen.. Waar is hun kat Harry gebleven? Harry is een sjieke binnenkat. Hij komt nóóit buiten. Harry maakt kennis met echte straatkatten. Gelukkig komt alles weer op zijn pootjes terecht.

Op vrijdag 5 april is er een Argentijnse avond, met buffet en live muziek, in ‘Ons Dorpshuis’. Er is een optreden van dansparen van zowel de Ballroom Tango als van de Argentijnse Tango. Dit zijn twee heel verschillende stijlen in de Tango. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met de passen en passie van de Argentijnse tango.

Vrijdagavond 22 februari draait de familiefilm “Piepkuikens” in Ons Dorpshuis te Valthe.

Cathy krijgt van haar alternatieve vader voor haar tiende verjaardag een eendenei. Hij vertelt haar dat ze moet zorgen dat ze erbij is als het uitkomt, want het eerste levende wezen dat het eendje zal zien, zal hij beschouwen als zijn moeder. Maar onverwacht wordt Cathy’s beste vriendin Margaux die rol toebedeeld. Cathy wil niets liever dan haar vriendin gelukkig maken en haar het eendje schenken, maar Margaux’ ouders zien dit niet zitten. Ten eerste hebben ze er geen plek voor en ten tweede moet Margaux, die vanwege een ernstige spierziekte in een rolstoel zit, binnenkort verhuizen naar een instelling. Daar is al helemaal geen sprake van het houden van een eend als huisdier. Omdat de twee meiden tegen een muur van onbegrip aanlopen bij zowel Margaux’ ouders als Cathy’s moeder (haar ouders zijn gescheiden), besluiten ze zelf maar voor een oplossing te zorgen…

Kom je ook kijken?

Een kaartje kost €5,00 voor volwassenen en €2,50 voor (basisschool)kinderen

De zaal gaat om 18:45 uur open.

De voorstelling zelf begint om 19:00 uur en is rond 20:30 afgelopen.

Kaartjes graag reserveren bij het Dorpshuis tel: 0591-512550 of via mail info@dorpshuisvalthe.nl.
maar ook zonder reservering ben je van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *